Din nya tvättritual
Idag har ordet tvätta fått en negativ betoning och upplevs av många som ett jobbigt och tidskrävande måste. Detta är en tråkig vana som vi vill ändra på!
Eftersom  tid är en bristvara för många av oss gäller det att ta vara på den på rätt sätt. Genom att tillämpa en helt ny Tvättritual med Laundry Society får du rätt verktyg till att spara tid, bevara dina textilier längre och samtidigt ta vara på miljön. Dessutom får du en lugn och skön stund för dig själv!

Kolla in stegen i din nya, blivande tvättritual och inspireras av en helt ny värld av textilvård:

Förbered din tvättmaskin:
Förbered gärna din tvättmaskin genom att köra ett 60 graders program med vår tvättmaskinsrengöring Clean Machine No. 71 i tom maskin, dvs inga textilier får gå med. Nu är din tvättmaskin ren och klar att användas.

Skilj på våttvätt och torrtvätt:
• Våttvätt tvättas med vatten och tvättmedel i maskin eller för hand.
• Torrtvätt behandlas enkelt med en Tvättspray/Funcional freshener.

Våttvätta:

Förbehandla fläckar med Stain Away No 72. och Stain brush. Töm fickor och stäng dragkedjor. Använd tvättpåsar för att skydda plagg från att skada varandra under tvättningen. Ett bra sätt att slippa hål i T-shirts. Välj ut de plagg som ska tvättas tillsammans utefter färg, material och tvättgrader. Välj lämpligt tvättmedel, Delicate wash No. 203 för fintvätt, stickat, stretch, ull etc och Cotton & Linen wash No.204 för linne, bomull och annat tåligt material. Välj tvättprogram, kör programmet, häng upp och lufttorka plaggen om inget annat anges. Vill du tillsätta mer mjukhet eller ta bort statisk elektricitet, så ge 4-6 spray till plagget eller textilmaterialet med vår Tvättspray Fresh Linen No. 503. Då sjunker sprayen in under någon minut innan du viker det.

Din nya tvättritual

Torrtvätta:
När ditt plagg inte behöver tvättas utan bara fräschas upp så freshar du genom att enkelt spraya med en av Laundry Society´s Tvättsprayer/Functional fresheners. Spraya och låt plagget hänga framme en liten stund. Nu är du klar med din torrtvättsritual. Ett superbra sätt när man har ont om tid och ändå vill känna att plagget är fräscht. Tvättsprayer är kärnan i din nya tvättritual som ger dig en hållbar garderob, hållbar miljö och mindre stress i vardagen. # vardag

Att vika tvätten:
Sätt på en av våra rekommenderade låtlistor och njut av en stund för dig själv tillsammans med dofterna av din rena, sköna tvätt. Lägg gärna lite extra tid här. Ifall det tidigare varit ett stressmoment att ha en massa tvätt som väntar på dig så prova att tänka nytt och bli befriad! Bli mindful en stund och låt annat få vänta en stund medan du känner dig tillfreds av att vårda dina plagg. Låt dofterna få stimulera dina sinnen för ett ögonblick.

Din nya tvättritual, Laundry Society – Ett nytt sätt att tänka tvätt