Vad har egentligen kalkrikt vatten och Skånerost gemensamt? Har ni någon gång funderat på varför kafferostningen Skåne är godast just i Skåne? Det beror på vattnet!

Över hela jorden har vi olika vattenkvalitet och olika hårdhet på vattnet. I Sverige har vi mjukt vatten, medelhårt vatten eller hårt vatten. Just i Skåne är vattnet hårt. Detta gör att det krävs lite mer av rostningen på kaffet för att få fram smaken. I mjukvattenområdena i Sverige är man tuffare än i Skåne när man brygger sig en Skånerost. Man kanske till och med behöver grunda med 2 bananer innan!

När vi tog fram produkten Clean Machine No. 71 hade vi Skånerost i åtanke samt de områden i världen där man lever med hårt vatten som har en förmåga att kalka igen tvättmaskiner. Förutom Skåne kan exempelvis Gotland, Danmark och stora delar av Sydeuropa märka av sitt kalkhaltiga vatten. Clean machine No. 71 är vår tvättmaskinsrengöring som löser upp kalken och gör din tvättmaskin ren och blank igen. Med en fiffig tvist på Clean Machine No. 71 så är den effektiv även för dom problem som kommer med det mjukare vattnet. Bakterierna!

I mjukt vatten samlas bakterier lättare efter resterna från tvätten, enzymer, hudavlagringar, smuts, osv. Tvättar man i den bakteriegynnsamma temperaturen 30 grader så har man snabbt fixat rena godispåsen till bakterierna. Om bakterierna får något att leva på så växer dom och det börjar luktar illa. Sedan sköljs bakterierna ut ur rören, in i tvättmaskinen och sedan rätt in i nästa tvätt. Ja, ni fattar..

Hur man använder Tvättmaskinsrengöring:

Mät upp ca 50 ml av Clean machine No. 71 och häll i doseringsfacket på tvättmaskinen. Rengöringen ger bäst effekt från doseringsfacket eftersom den åker igenom fler transportsträckor i tvättmaskinen. Välj ett tvättprogram på 60 grader i helt tom maskin. Alltså inga kläder! När detta är klart är din maskin ren och redo för vilken tvätt som helst.

Ganska så trevligt med en ren tvättmaskin!

…och en kopp kaffe.