Bomull är ett av våra vanligaste material, ett naturmaterial av små duniga bollar som växer på bomullsbusken. Fibern är mjuk, slitstarkt och följsam och används ofta till t-shirts, underkläder, jumprar, strumpor, etc.

För en cirkulär garderob rekommenderar vi att man väljer ekobomull för att undvika bekämpningsmedel på odlingarna och alla konsekvenser som dessa medför. Köp bomullsplagg som du är beredd att vårda och vill använda länge.

Bomull är under lupp av många skäl. Både politisk, ekonomiskt, tillgångsmässigt och kvalitetsmässigt. Det finns kvalitetsmärkningar på bomull att guida dig till bättre val. Vi gillar GOTS certifierad bomull eller återanvänd bomull!

Bomullsproduktionen kräver enorma mängder vatten. En T -shirt 2700 liter vatten och ett par jeans 11.000 liter. 

Så tar du hand om dina bomullsplagg:

Ge ditt bomullsplagg längre liv med vår Tvättspray No. 502No. 503 eller No. 504 Används med fördel när du bara vill fräscha upp ditt plagg som är använt, men inte smutsigt.  Det sparar ditt plagg och miljön. När du tvättar bomull så tål den högre temperatur. Använd därför vårt Tvättmedel Cotton & Linen No. 204 som funkar i 40-90 grader.  Kläder klarar ofta 40 grader om de är lätt smutsade medan sängkläder bör tvättas på 60 grader. Följ tvättråd.

Älska och vårda ditt bomullsplagg och ge den ett längre liv!