Vi är ett team som arbetat med utveckling av produkter i över 20 år.  Vi utmanar tvätt branschen med en anpassning till modern och upplyst livsstil.  Vi använder oss av den kunskap vi skaffat oss genom många  års erfarenhet  inom hudvård, parfym och rengöring. Laundry Society är skapat utifrån vad vi själva saknat och känt ett starkt behov av. Våra tvättsprayer är ett exempel på ett helt nytt koncept som gör det möjligt att ersätta vanlig tvätt. Ihop med vårt fläcksystem ser vi oss som heltäckande inom tvätt och klädvård på ett sätt ingen tidigare varit. I arbetet med produktutveckling tar vi tillvara på gammal ärvd kunskap och kombinerar med smart kemi till ett modernt hållbart tänkt. Att göra ett mindre fotavtryck i miljön med ett smartare tvättkoncept är både tidsbesparande och hållbart.  Vi har högt ställda krav på funktion vilket gör att vi inte kompromissar med ingredienserna i produkterna.
All utveckling görs av oss i vårt eget lab vilket är unikt och ger oss full kontroll.

Kaisa, chefsutvecklare av Laundry Society:
När jag var liten hade vi ett laboratorium hemma i källaren. Pappa, som var parfymälskande kemist hade både mörkrum där foton framkallades och ett laboratorium där familjens schampo och permanentvätska till mammas frisörsalong tillverkades. Här fanns alla slags vätskor, pulver, flaskor och mätkolvar. Jag är uppväxt med att man när helst man vill kan blanda till det badskum eller schampo behöver Så självklart att jag inte visste något annat.
Jag ärvde intresset för dofter och fyllde tidigt på med utbildning inom aromaterapi. De eteriska oljorna blev till noter som jag ackompanjerade till balanserade aromatiska symfonier.

Det var underbart! Sedan dess har jag fortsatt skapa dessa symfonier både för mig själv men även fått ynnesten att skapa åt andra i mitt yrke som doftkreatör. Dofter är en central del i mitt liv. En del som inte känner någon gräns mellan privatliv och arbetsliv.

Jag har arbetat som produktutvecklare inom kosmetik och hudvård sedan 1998. Jag har alltid haft ett gediget intresse för att få huden och hudvårdsprodukter att samverka med varann.
Det har varit en sporre i min produktutveckling att göra resultatinriktad hudvård som fungerar.

Mellan produkt och det material produkten ska behandla så måste det finnas en länk. I hudvård behöver man förstå hudtyper och deras tillstånd för att kunna bygga rätt brygga mellan produkten och huden. I golvvården är det bryggan mellan golvmaterial och den vårdande produkten. Nu har jag tagit med mig kunskapen inom tidigare områden och dess ytor till textiliers material med sina olika strukturer, ursprung och fibrer.

Nu har jag ett laboratorium både på jobbet och ett hemma i min egen källare. Jag lever fortfarande efter samma devis att alltid kunna blanda till allt jag behöver.


Logga in