Att hängtorka tvätt- är det bästa naturliga sättet att torka plagg på! 

Torktumlaren går varm i många hem, men faktum är att den knappt behövs för att torka tvätt. Tidigare användes torktumlare för att fördela dun i kuddar eller jackor. Men nu används inte längre dun i våra täcken, kuddar eller jackor i samma utsträckning av etiska skäl. Då infinner sig en annan positiv sidoeffekt – Man slipper att torktumla!

Att hängtorka sin tvätt och minska på torktumlingen har många positiva fördelar. Man sparar på plaggen – De flesta som använder torktumlare känner säkert till ”luddsamlingen” som kan plockas bort efter varje användning, bara detta visar hur torktumlingen faktiskt sliter på textilen. Man sparar även in på energiförbrukningen – Eftersom torktumlaren drar onödig energi. Verkligen onödig energi med tanke på att tvätten torkar superbra i rumstemperatur eller ännu hellre utomhus så att vinden får svepa över tvätten och torka den.

Genom att investera i lite tvättlina, torkställning eller annat rack att hänga tvätten på kan du alltså förlänga livet på dina textiler. Skaffa dig även ett gäng fräscha klädnypor och lite galgar.

Come Clean.

Kaisa, chefsutvecklare hos Laundry Society tipsar:

”När jag ska hängtorka tvätt använder jag enkla metallgalgar som har sparats från kemtvätten!

Det finns att köpa för en liten peng i butiker också. Jag kallar dom för mina tork galgar.

Att hänga upp blusar, t-shirts och skjortor på galgar när de torkar gör att man slipper veck och onödiga skrynklor. Så enkelt och snabbt kan du vara igång med ditt nya naturliga sätt att torka tvätt på!”