Vad är Tvättspray och linnevatten?
Vi reder ut de olika klädsprayer som finns på marknaden

Tvättspray, linnevatten, textilspray- ja det börjar bli svårt att veta vilken man ska välja och hur de funkar. Vad skiljer dem åt?

Låt oss börja med den enklaste produkten, linnevatten. Linnevatten är ett doftsatt vatten som klassiskt doftar lavendel. Linnevatten fräschar upp unken doft på linne som legat vikt i ett skåp under längre tid. Ett äkta linnevatten är en tillvaratagen biprodukt från ångdestillering av lavendeloljan. Många linnevatten på marknaden idag är tyvärr inte äkta.

Tvättspray är Laundry Societys spray-tvättmedel. En minitvätt – on the go. Den är extra uppfräschande och har en lätt rengörande effekt. Det kan användas som ett linnevatten eller ännu hellre för just sina funktioner.

Grejen med Tvättspray är att det finns en unik funktion i varje Tvättspray. Funktionen är anpassad efter textilen i fråga, t ex bomull, viskos eller denim. Effekten kan t ex vara antistatisk eller anti-odöreffekt, som eliminerar matos eller lättare svettdoft.  Den aktiva ingrediensen här är zink, ett mineral som klassiskt använts i munsköljprodukter.

Gemensamt för all Tvättspray är att de är effektivt uppfräschande och lätt rengörande, därav namnet. Tänk som du gör med torrschampo. Att förlänga tiden mellan tvättarna, det gör att du kan bära dina kläder ytterligare några gånger, utan att slita dem med vanlig tvätt.

Hur använder man då en tvättspray?
En tvättspray används till kläder som är använda, men inte smutsiga.
Med lätt rengörande effekt balanseras den mikrobiologiska miljön så att bakterier inte växer till. Tänk som du gör med handsprit.
Bakterier kan leva på hudavlagringar och Laundry Societys tvättspray motverkar det.

Som ni förstår finns det allt ifrån enklaste konstgjorda linnevatten till avancerad bioteknik till våra plagg.  Och det viktiga är att rörelsen är igång för att tvätta mindre. Vi på Laundry Society hyllar tvättsprayrörelsen för att spara på plaggen, tiden och planeten.

Spray on folks!

Tvätta jeans med spray

Tvättspray-linnevatten?
Tvättspray-linnevatten?