Vad är en Tvättspray?
Vi reder ut de olika klädsprayer som finns på marknaden

Tvättspray, Linnevatten, Textilspray- ja det börjar bli svårt att veta vilken man ska välja och hur de funkar. Vad skiljer dem åt?

Låt oss börja med den enklaste produkten linnevatten. Linnevattenär ett doftsatt vatten som klassiskt doftar lavendel. Linnevattenfräschar upp unken doft på linne som legat vikt i ett skåp under längre tid. Ett äkta linnevattenär en tillvaratagen biprodukt från ångdestillering av lavendeloljan.  Många linnevattenpå marknaden idag är tyvärr inte äkta.

Tvättsprayär Laundry Societys enklare spray tvättmedel. En mini tvätt – On the go. Det kan användas som ett linnevatteneller ännu hellre för just sina funktioner.

Grejen med Tvättsprayär att det finns en unik funktion i varje Tvättspray. Funktionen är anpassad efter textilen i fråga, tex bomull, linne eller denim. Effekten kan tex vara antistatisk eller anti odöreffekt, som eliminerar matos eller lättare svettdoft.  Den aktiva ingrediensen här är zink, ett mineral som klassiskt använts i mun skölj produkter.

Gemensamt för all Tvättsprayär att de har en lätt rengörande effekt och därav namnet Tvättspray.  Alltså en spray som tvättar. Tänk som du gör med torrschampo. Det gör att du kan bära dina plagg ytterligare, utan att slita på dom med vanlig tvätt.

Hur använder man då en tvättspray?
En tvättsprayanvänds till plagg som redan är använda, men inte smutsiga.
Med lätt rengörande effekt balanseras den mikrobiologiska miljön så att bakterier inte växer till. Tänk som du gör med handsprit.
Bakterier kan leva på hudavlagringar och Laundry Societys tvättspraymotverkar det.

Som ni förstår finns det allt ifrån enklaste konstgjorda linnevatten till avancerad bioteknik till våra plagg.  Och det viktiga är att rörelsen är igång mot att tvätta mindre. Vi på Laundry Society hyllar tvätt sprayrörelsen för att spara på plaggen, tiden och planeten.

Spray on folks!

Tvätta jeans med spray

Tvättspray-linnevatten?